miercuri, 1 februarie 2012

Ceas

In ultima vreme am lucrat mai mult si am postat mai putin, dar incerc sa recuperez.

Ultima trasnaie - un ceas pe disc de vinil. Dar nu orice ceas si nu orice disc :) Omul meu drag a venit cu ideea de a avea un ceas matematic iar discul este unul cu tangouri - muzica noastra favorita.

In cazul in care va tenteaza sa confectionati un astfel de ceas iata ce trebuie sa faceti:

Necesar:
disc vinil
mecanism ceas
vopsea acrilica
pensula

1. Primul pas consta in marcarea punctelor pentru fiecare ora astfel incat sa stim unde vom scrie formula pentru fiecare ora. Eu nu am dorit ca aceste puncte sa fie vizibile asa ca le-am marcat temporar cu un creion alb.
2. Urmeaza scrierea formulelor. Stabiliti ce formule vreti sa scrieti - paleta de optiuni este imensa. Este bine sa scriem mai intai cu o carioca (nu permanenta) pentru a determina marimea cifrelor astfel incat sa incapa toate formulele la locul potrivit. Pictarea fomulelor nu se face peste carioca deoarece culoarea cariocii se va amesteca cu vopseaua (daca doriti asta atunci nu  mai trebuie sa stergeti carioca inainte de aplicarea vopselei)
3. Ultima operatiune este montearea mecanismului. Discul de vinil are o gaura in mijloc pe unde va intra axul mecanismului. In cazul meu am mai razuit un milimetru cu lama de la foarfeca pentru a nu forta axul ceasului.
Dupa montarea mecanismului potrivim ora si ceasul este gata:)

Daca va confectionati un astfel de ceas  postati link-ul in comentarii sa il vad si eu!

Un comentariu:

  1. Imi place foarte mult aceasta idee! Cu ceva timp in urma, cautam un ceas deosebit pentru sufragerie; atunci am gasit si un ceas matematic asemanator. Imi plac ideile traznize, mai ales atunci cand sunt estetice, personalizate si in acelasi timp utile! FELICITARI, reusta ideea! :)

    RăspundețiȘtergere