miercuri, 1 februarie 2012

Plic claviatura pian

Pentru o alta prietena pasionata de pian am confectionat un nou plic care sa imite claviatura pianului. Materialul folosit este tafta (alba si neagra). 

 Este dublat cu captuseala neagra si se inchide cu capsa metalica:


La plicul anterior am fost atentionata ca nu imita intocmai claviatura, asa ca acum m-am conformat  si am grupat clapele negre corespunzator (3 - 2 - 3). Ca sa intelegeti care era baiul iata diferenta:

 Acesta a fost primul plic:                                                  Si acesta este cel mai recent:                     Si metoda de executie a fost modificata (as zice chiar imbunatatita)
Pentru a exemplifica planul de croire am facut o schita:

Prima imagine reprezinta corpul plicului si clapele negre de pe clapa plicului. 'x' reprezinta inaltimea plicului, iar lungimea claplelor negre este jumatate din aceasta dimensiune 'x'. Linia punctata reprezinta linia de indoire pentru a forma corpul pliclui.
A doua imagine reprezinta clapa plicului pe care vor fi fixate clapele negre ale claviaturii.
Rezervele cusaturilor nu sunt incluse in aceste schite.

Pe cele 2 componente ale plicului am aplicat intaritura pe panza pentru a-si pastra forma.
1. Am inceput cu fixarea clapelor negre ale claviaturii pe partea alba folosind zig-zag marunt si apoi am executat cusaturile decorative negre care delimiteaza clapele albe ale claviaturii.
2. Dupa aceste operatiuni aveam un dreptunghi pe care l-am impartit in 3: 2 parti care formeaza corpul plicului si a 3 parte reprezinta clapa plicului (cea cu claviatura).

3. Am cusut cele 2 laterale care formeaza corpul plicului
4. Am croit captuseala plicului si am repetat pasii descrisi la punctul 2.
5. Am imbinat captuseala cu plicul asezand materialele fata pe fata. Inainte de a intoarce plicul am montat cele doua componente ale capsei metalice.

Daca va inspira va rog postati linkul cu creatia voastra!

Un comentariu:

  1. As vrea sa cmand un plic ca si acesta,imi place tare mult! Adresa de mail este: kapacrina@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere