sâmbătă, 9 octombrie 2010

Inainte -Pantaloni, Dupa - FustaEste o transformare intalnita destul de des, insa am vrut ca transformarea sa treaca neobservata, cel putin la prima vedere.
Poza cu pantalonii inainte de modificare este de negasit :) Era o pereche de jeans din care au ramas slitul si betelia. Restul a fost recroit deoarece pantalonii imi ramasesera mici :(
Fusta rezultata:


Pantalonii fiind cu o marime (sau 2) mai mici decat aveam nevoie era necesar un surplus de material pe laterale. In teorie spune ca fata pantalonilor este mai mica decat spatele iar la fusta fata este mai mare decat spatele. Acest aspect m-a ajutat pentru ca spatele panatalonilor (desi mici de mine) era suficient de larg pentru spatele fustei.
Pentru transformare am desfacut cusaturile laterale (exterioare si interioare) ale pantalonilor si cusatura betelilei pana unde incep buzunarele.
Tiparul folosit este din Burda: Model 122/ August 2009


Sursa: http://www.burdafashion.com/fr

Astfel spatele a ramas la aceleasi dimensiuni si am inserat clinul pe mijlocul spatelui.
Fata fustei este recroita conform modelului de mai sus. Am inserat clinul necesar si in fata si am renuntat la crapatura cu pliseuri din lipsa de material.
Am lungit si betelia pe laterale. Cusatura de imbinare este foarte putin vizibila si va fi mascata total daca asortez o curea.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu