marți, 29 noiembrie 2011

Cadouri pentru oameni dragi

Pentru o prietena draga am confectionat aseara un pandativ pe care il va primi azi, un fluture e potrivit in orice anotimp. Fluturele este din sarma de cupru cu margele de turcoaz. Cele 2 fete ale pandatului sunt la fel (in masura in care pot fi la fel 2 lucruri facute manual). Acum nu-mi ramane decat sa sper ca ii va placea :)






Si tot pentru o persoana draga am mesterit setul acesta in culorile Craciunului ca doar e cadou de la Mos Craciun...Sper sa duca cu el bucuria cu care l-am facut.









Pentru o alta persoana draga mie am simit nevoia sa confectionez ceva. Si cum e dar de la Mosu' am vrut ca acest cadou sa fie in spiriritul Craciunului si am facut niste clopotei miniaturali de pus la ureche :) Ideea a pornit de la acest tutorial pe care l-am adaptat dupa gustul meu.


Botosi de iarna

Pregatirile de iarna sunt in plina desfasurare. Am fost impresionata sa vad reactia sotului si dorinta de a-i purta cand i-am aratat ce botosi i-am facut. Si de multumire mi-am facut si mie o pereche. Materialele folosite sunt in mare parte 'reciclate'. Talpile sunt decupate din pantaloni de neopren uzati, partile superioare sunt croite din pulovere impaslite. Pe interior dublura este din polar. Si daca sunt de iarna atunci trebuie sa fie in culorile Craciunului (sarbatoarea mea favorita). Bentita pe care am folosit-o pentru finisarea marginilor am cumparat-o pentru costumul popular al nepotelei dar sora mea a preferat alt model, asa ca o parte din cei 2m de panglica si-au gasit utilitatea la acesti botosi.

Revin cu o completare: talpile din neopren s-au uzat destul de repede. Acum va trebui sa le inlocuiesc. Ma gandesc sa folosesc 2-3 straturi de jeans pentru talpi.








Omul de zapada

Iarna inca nu si-a intrat in drepturi cu temperaturi sub 0 grade si zapada dar asta nu ne impiedica sa ne gandim la placerile iernii :) Desi nu avem zapada o sa avem un mic omulet de zapada... cu rochita :) Tinuta inca nu e completa insa ce a fost mai greu am facut.
Abia astept sa imbrac pitica cu costumul. Revin atunci cu poze.

duminică, 20 noiembrie 2011

Globuri din sfoara .. iar

Am schimbat firul si am obtinut globuri colorate pentru Craciunul ce se apropie cu pasi repezi. Sunt o pata de culoare placuta alaturi de cele din sfoara.


sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Globuri din sfoara

De cand au aparut globurile de nuiele mi-au placut mult de tot doar ca pretul lor este destul de mare pentru o decoratiune. Am gasit pe internet instuctiuni cum sa confectionezi globuri asemanatoare cu cele din nuiele doar ca sunt din sfoara. Instructiunile spun asa: pe un balon umflat se infosoara sfoara trecuta prin solutie de aracet (aracet amestecat cu apa) si apoi se lasa la uscat, dupa care se sparge balonul. Suna si chiar este foarte simplu si ieftin, cu ceva murdarie imprejur de la solutia de aracet.

Am confectionat cateva din sfoara alba, din sfoara de coletarie si chiar acum stau la uscat cateva globuri din fir de crosetat. Deocamdata postez globurile din sfoara alba si coletarie:

Este un model de glob ce poate fi facut si de copii sau impreuna cu copii. Sper sa il incercati!